• Anasayfa
  • KAEÜ
  • E-Posta
  • EN
Birime özel logo
KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
  • HAKKIMIZDA

    • Genel

      • Misyon
      • Vizyon
      • Kalite Politikası
      • Değerler
      • Dekanlar
    • Fakülte Yönetimi

      • Dekan
      • Dekan Yardımcıları
      • Kurullarımız
      • Bölüm Başkanları
      • Fakülte Sekreteri
      • Örgüt Şeması
    • Tanıtım

      • Dekanımızın Mesajı
      • Fakültemizin Tarihçesi
      • Akademik Personel
      • İdari Personel
  • ÖĞRENCİ

    • Genel

      • Akademik Takvim
      • Öğrenci Bilgi Sistemi
      • AYDEP
      • Ders Bilgi Paketi (Bologna)
      • Sınav/Ders Programları
      • Engelsiz Öğrenci Birimi
      • Mezun Bilgi Sistemi
      • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
      • Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
      • Rehber
      • Öğrenci Toplulukları
    • Mevzuat

      • Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliği
      • Lisansüstü Yönetmeliği
      • Öğrenci Disiplin Yönetmeliği
      • Dikey Geçiş Yönetmeliği
      • Yatay Geçiş Yönetmeliği
      • Staj
      • Tüm Mevzuat
    • Hizmetler

      • Yurt ve Barınma
      • Yemekhane
      • Kütüphane
      • Ahi Kart
      • Aile Sağlığı Merkezi
      • Psikolojik Destek Birimi
      • Öğrenci Butiği
      • E-Posta
      • Wi-Fi Erişimi
      • MS Office 365
      • Kampüs Dışı Erişim
      • Autodesk Yazılımları
    • Ulaşım

      • Şehir İçi Ulaşım
      • Şehir Dışı Ulaşım
    • Dış İlişkiler

      • Dış İlişkiler Ofisi
      • Erasmus
    • Eğitim Merkezleri

      • Sürekli Eğitim Merkezi
      • TÖMER
    • Sosyal Tesisler

      • Davulağıl Sosyal Tesisi
      • Halı Saha
      • Cacabey Kampüsü Spor Salonu
      • Bâb-ı Ahi Kafeterya
    • Aday Öğrenci

      • Tanıtım
      • Kırşehir Hakkında
      • Sanal Tur
      • Tercih (YÖKATLAS)
  • AKADEMİK

    • Bilgisayar Mühendisliği

      • Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
      • Bilgisayar Donanımı Ana Bilim Dalı
      • Bilgisayar Yazılımı Ana Bilim Dalı
    • Elektrik-Elektronik Mühendisliği

      • Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
      • Kontrol ve Kumanda Sistemleri Ana Bilim Dalı
      • Elektronik Ana Bilim Dalı
      • Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Anabilim Dalı
      • Devreler ve Sistemler Ana Bilim Dalı
      • Elektrik Makineleri Ana Bilim Dalı
      • Telekomünikasyon Ana Bilim Dalı
      • Elektrik Tesisleri Anabilim Dalı
    • Gıda Mühendisliği

      • Gıda Mühendisliği Bölümü
      • Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı
      • Gıda Bilimleri Ana Bilim Dalı
    • Genetik ve Biyomühendislik

      • Genetik ve Biyomühendislik Bölümü
    • Makine Mühendisliği

      • Makine Mühendisliği Bölümü
      • Konstrüksiyon ve İmalat Ana Bilim Dalı
      • Enerji Ana Bilim Dalı
      • Mekanik Ana Bilim Dalı
      • Termodinamik ve Isı Tekniği Ana Bilim Dalı
      • Makine Teorisi ve Sistem Dinamiği Ana Bilim Dalı
      • Otomotiv Anabilim Dalı
      • Hidromekanik ve Hidrolik Makineler Anabilim Dalı
    • Çevre Mühendisliği

      • Çevre Mühendisliği Bölümü
    • İnşaat Mühendisliği

      • İnşaat Mühendisliği Bölümü
      • Geoteknik Ana Bilim Dalı
      • Mekanik Ana Bilim Dalı
      • Ulaştırma Ana Bilim Dalı
      • Yapı Ana Bilim Dalı
      • Yapı Malzemeleri Ana Bilim Dalı
      • Hidrolik Anabilim Dalı
      • Yapı Yönetimi Anabilim Dalı
    • Jeoloji Mühendisliği

      • Jeoloji Mühendisliği Bölümü
      • Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı
      • Mineroloji ve Petrografi Ana Bilim Dalı
      • Uygulamalı Jeoloji Ana Bilim Dalı
      • Maden Yatakları Jeokimya Anabilim Dalı
    • Mimarlık

      • Mimarlık Bölümü
      • Bina Bilgisi Ana Bilim Dalı
      • Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı
      • Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı
      • Restorasyon Anabilim Dalı
    • Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

      • Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
      • Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı
    • Kimya Mühendisliği

      • Kimya Mühendisliği Bölümü
      • Temel İşlemler ve Termodinamik Anabilim Dalı
      • Kimyasal Teknolojiler Ana Bilim Dalı
      • Proses ve Reaktör Tasarımı Ana Bilim Dalı
  • KALİTE

    • Kurumsal

      • Misyon
      • Vizyon
      • Temel Değerler
      • Etik Davranış İlkeleri
      • Kurum Kültürü
      • Politikamız
      • Organizasyon Şeması
      • Görev Tanımları
    • Koordinatörlükler ve Komisyonlar

      • Birim Kalite Koordinatörlüğü
      • Birim EKGS Koordinatörlüğü
      • İSG Komisyonu
      • Kalite Yönetim Koordinatörlüğü
      • EKGS Koordinatörlüğü
    • Planlar

      • Stratejik Plan
      • Faaliyet Planı
      • İç Kontrol Standartları Uyum Eylem Planı
      • Acil Durum Eylem Planı
    • Raporlar

      • Birim İç Değerlendirme Raporu (KİDR)
      • Birim İç Tetkik Raporu
      • İç Kontrol Standartları Gerçekleşme Raporu
      • Memnuniyet Raporları
      • Risk Değerlendirme Raporu
    • Süreç Yönetimi

      • Birim Süreçleri
      • Süreç Performans İzleme
      • İş Akış Şemaları
      • Belge Yönetim Sistemi
    • EFQM Modeli

      • Birim EFQM Modeli Temsilcisi
      • Birim EFQM Modeli Komisyonu
      • EFQM Modeli Uygulamaları
    • BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Yönelik Akademik Çalışmalarımız

      • Bilgi
      • Makaleler
  • Anasayfa >
  • AKADEMİK >
  • Gıda Mühendisliği

Gıda Mühendisliği Bölümü

  • Hakkında
  • Yönetim
  • Akademik Personel
  • Bölüm Laboratuvarları

Hakkında


Gıda Mühendisliği Bölümü olarak araştırmaya ve geliştirmeye odaklı, kendine güvenen, takım çalışmasına uyum sağlayan, meslek etiğine saygılı, sosyal yönü güçlü, çağın sorunlarına duyarlı, yaşam boyu öğrenme gereğinin bilincinde olan mezunlar yetiştirmek hedefimiz olacaktır. Bunlara ilaveten gıda endüstrisi, kamu kuruluşları ve üniversitelerce öncelikle tercih edilen mezun yetiştirmek en büyük amacımız olacaktır.

Gıda Mühendisliği Bölümü temel bilim, temel mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi konularında eğitim veren bir bölümdür. Bu bilim dalları vasıtasıyla kazandıkları bilgi ve becerilerle mezunlar, gıda üretimi, ürün geliştirme, kalite sağlama vb. alanlarda çalışabilmektedirler. Ayrıca gelecekte bu alanlarda uzmanlaşabilme fırsatına da sahip olmaktadırlar.

Gıda Mühendisliği Bölümü lisans programında eğitim süresi 8 yarıyıldır. Eğitim programı matematik, fizik, kimya gibi temel bilim dersleri ile başlamaktadır. Termodinamik, akışkanlar mekaniği, kütle ve enerji denklikleri, reaksiyon kinetiği, ısı transferi, kütle transferi ve gıda mühendisliğinde temel işlemler gibi temel mühendislik dersleri verilmektedir. Gıda bilimleri anabilim dalından gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi, gıda analizleri, gıda kalite kontrol gibi dersler verilmektedir. Gıda teknolojisi alanından ise tahıl teknolojisi, et teknolojisi, yağ teknolojisi, süt teknolojisi, meyve-sebze işleme teknolojisi dersleri alınarak bölümdeki teorik eğitim tamamlanmaktadır. Bu derslerin pek çoğu teorikle birlikte uygulamaya dayalı olup, uygulamalar öncelikle bölüm laboratuvarlarında tamamlanmaktadır. Daha sonrasında ise stajla pekiştirilmektedir.



Yönetim


Bölüm Başkanı 
Dr. Öğr. Üyesi Özlem AYDIN

Bölüm Başkan Yardımcısı


Bölüm Kurulu

Dr. Öğr. Üyesi Özlem AYDIN

Başkan 

Dr. Öğr. Üyesi Nuriye Tuna SUBAŞI 

Üye

 Dr. Öğr. Üyesi Şefik TEKLE 
Üye
 



Bölüm Sekreterliği

Zeynep TAŞCI Tel: 0386 2803800


Akademik Personel



Adi Soyadi Ana Bilim Dali E-posta
Dr. Öğr. Üyesi Nuriye Tuna SUBAŞI Gıda Bilimleri
Dr. Öğr. Üyesi Özlem AYDIN Gıda Teknolojisi
Dr. Öğr. Üyesi Şefik TEKLE Gıda Bilimleri

Bölüm Laboratuvarları

 
Gıda Teknolojisi Laboratuvarı


Gıda Bilimleri Laboratuvarı

04 Mayıs 2021 tarihinde yayınlandı.
FaLang translation system by Faboba
  • Dergiler

    • Ahi Evran Tıp Dergisi
    • Eğitim Fakültesi Dergisi
    • Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
    • İİBF Dergisi
    • Sağlık Bilimleri Dergisi
    • Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
    • Ziraat Fakültesi Dergisi
    • İF Dergisi
    • Mühendislik Bilimleri Dergisi
  • Bilgi Sistemleri

    • Öğrenci Bilgi Sistemi
    • Akademik Web Sayfaları
    • Elektronik Belge Yönetim Sistemi
    • Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi
    • Ek Ders Otomasyonu
    • Bologna Bilgi Paketi
  • Birimler

    • Akademik Teşvik
    • BAP Koordinatörlüğü
    • Bilgi Edinme Birimi
    • Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü
    • Engelsiz Öğrenci Birimi
    • Erasmus - Dış İlişkiler Ofisi
    • Kalite Yönetim Koordinatörlüğü
    • Kongre ve Kültür Merkezi
    • Ortak Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü
    • Pilot Tarım ve Jeotermal Koordinatörlüğü
    • Pilot Sağlık Koordinatörlüğü
    • Pedagojik Formasyon Birimi
    • Sürekli Eğitim Merkezi (AHİSEM)
    • YLSY Burs Programı Koordinatörlüğü
  • İletişim Formları

    • Memnuniyet Bildirim Formu
    • Bilgi İşlem Teknik Destek Formu
    • Yapı İşleri Bakım Onarım Talep Formu
    • Davulağıl Ziyaretçi Formu
  • Diğer

    • UNİKOP
    • Study In Turkey
    • Wi-Fi Kullanım Kılavuzları
    • Proxy Kullanım Kılavuzu
    • Gizlilik Politikası
    • Dokümantasyon
    • KVKK Dokümanları
    • Yemek Listesi
    • Yemek Satış
İLETİŞİM
Telefon : +90 386 280 38 00
Fax : +90 386 280 38 01
E-Posta :  
Adres :  Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Bağbaşı Yerleşkesi, KIRŞEHİR
Sosyal Medya
© 2025, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Eski Web Sitemiz
Geliştirme Ekibi