Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, 15.04.2011 tarih ve 27906 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2011/1595 sayılı karar ile kurulmuştur. Üniversitemizin Merkez (Bağbaşı) Yerleşkesinde bulunmaktadır ve ofisler, derslikler, laboratuvarlar, atölyeler, kafeterya, seminer ve toplantı salonlarından oluşan 14.755 mkapalı alanda hizmet vermektedir. Fakültemiz, 83 Akademik Personel ile çalışmalarını 11 Bölümde ve 40 Anabilim Dalında sürdürmektedir. Ayrıca 2014 yılında Fakültemiz Öğretim Üyelerinin Çalışmaları ile İleri Teknolojiler Anabilim Dalı, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü kapsamında kurulmuştur. Fakültemizin, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde toplam 646 öğrenci öğrenim görmektedir. Üniversitemizin YÖK tarafından Pilot Üniversite seçilmesiyle birlikte yenilenebilir enerji alanında çalışmalar yapılması konusunda öğretim üyeleri teşvik edilmektedir.