Heyet, bölgenin önemli doğal ve ekonomik değerlerinden biri olan Demirbilek Tuz Mağarası'nın potansiyelini yerinde görmek ve üniversite-sanayi iş birliği imkanlarını değerlendirmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, Dekan Urtekin ve Bölüm Başkanı Danışmaz'a, işletme sahibi Mustafa Demirbilek eşlik ederek mağaranın tarihi, yapısı ve üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi verdi.
Heyet, uzun süreli geçmişe sahip olan ve hem sofra tuzu üretimi hem de sağlık turizmi açısından büyük bir potansiyel barındıran mağaradaki tuz çıkarma ve işleme faaliyetlerini ilgiyle takip etti. Prof. Dr. Levent Urtekin, mağaranın bölge için önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, "Yaklaşık 1 km’lik gezilebilir uzunluğa sahip tuz mağarasının Roma döneminden günümüze kadar tuz üretimi ve tedavi amacıyla kullandığı bilinmektedir. Bu yönüyle Kırşehir’in turizm geleceği için önemli potansiyel barındırdırdığı, mağaranın keşfedilmeyi bekleyen tünel ve odacıkları ile turistik tesis haline getirilmesi mümkündür. Ayrıca Tuz kayaçlarının yapı sektöründe de değerlendirilme potansiyeli bulunuyor. Bu tür doğal kaynakların bilimsel ve teknik bir bakış açısıyla ele alınarak daha verimli ve katma değerli hale getirilmesi sağlanabilir. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olarak, bu konuda yapılabilecek ortak projeler ve bilimsel çalışmalarla bölge sanayisine destek olmaya hazırız," dedi.
Misafirperverliği ve aktardığı değerli bilgiler için Demirbilek Tuz Mağarası işletmecisi Mustafa Demirbilek'e teşekkür ederek, "Böylesine önemli bir doğal mirası işreterek ülke ekonomisine kazandıran ve bizlere de bu imkanı sunan Mustafa Bey'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Üniversite olarak bu tür işletmelerle olan diyaloğumuzu ve iş birliğimizi artırarak sürdüreceğiz," şeklinde konuştu.



