Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şefik TEKLE’nin araştırmacı olarak görev aldığı “Çay Atıklarından biyoteknolojik yöntemle sürdürülebilir protein tozu ve biyoaktifpeptit üretimi” isimli proje, TÜBİTAK 1812 YATIRIM TABANLI BİREYSEL GENÇ GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI (BİGG) 2024 2. Dönem çağrısı kapsamında Mükemmeliyet Mührü alarak desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje iş fikri, 343 iş planı arasından seçilen 133 girişimden biri olarak TÜBİTAK panelistleri ve BİGG Fonu değerlendirmesiyle Mükemmeliyet Mührü'nü almaya layık görülmüştür. Projede Sağlık Bilimleri Fakültesinden Arş. Gör. Hikmet BAYAMyürütücü, Doç. Dr. Fatma ERGÜN ise araştırmacıolarak görev almaktadır. Projede gerek işletme bazında gerekse evsel tüketimde ortaya çıkan büyük miktardaki çay atıklarının biyoteknoljikyöntemlerle sürdürülebilir ve katma değerli protein ürünlerine dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Daha önce de “Balık atıklarından jelatin, protein tozu ve biyoaktifpeptit üretimi”konulu TÜBİTAK 1512 BİGG projesi yürüten ve başarıyla tamamlayan Dr. Öğr. Üyesi Şefik TEKLE Hocamızı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.