09.10.2024 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonunda Teknoloji Transfer Ofisi UAM katkılarıyla Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bilgilendirme eğitimine Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Levent Urtekin, öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katıldı.

Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mahmut Sarı, ilk olarak Fakültemizin araştırma-geliştirme süreçlerine öğrencilerimizin katılımını teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte deneyimlerini paylaştı. Daha sonra Dr. Sarı, TÜBİTAK 2209-A ve B tarafından desteklenen projelerin özellikleri, bütçeleri, yazma süreçleri ve değerlendirme süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu. TÜBİTAK 2209-A ve B tarafından desteklenecek bir projenin nasıl olması gerektiği, değerlendirme sürecinde hakemlerin nelere dikkat ettiği, proje yazımında araştırmacılar tarafından sıklıkla yapılan hataların neler olduğu hakkında önemli bilgiler verdi. Son olarak, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından deneyim paylaşımı etkinliği sona erdi.  Bu önemli etkinliğe katılımı ve değerli katkıları için kendisine teşekkür ediyoruz.

.