Öğretim Üyemizin yürütücü olduğu proje, 2024-1 TÜBİTAK BİGG Desteği ve MÜKEMMELİYET MÜHRÜ aldı.
TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı 2024-1 sonuçları açıklandı. Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Furkan BİRDAL’ın proje yürütücüsü olduğu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Öğretim Üyesi Dr. Hasan DİLBAS, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Öğrencileri İnşaat Mühendisi Emre ŞAHİN, İnşaat Mühendisi Mustafa Kerem SOYAL ve İnşaat Mühendisi Erkam KÖSEÖMÜR’ ün proje ekibinde yer aldığı Sürdürülebilir ModülerYAP takımının “Modüler Yapıların İnşası İçin Atık Betondan Isı Verimli Hafif Kompozit Panel Eleman Üretimi” başlıklı projeleri Erciyes Teknopark Uygulayıcı Kuruluş bünyesinde 2024 yılı 1. Çağrısı kapsamında TÜBİTAK BİGG desteği aldı. Akademisyenler, sektör temsilcileri ve yatırımcılardan oluşturulan değerlendirmeler sonucu 2024 yılı 1. Çağrısı kapsamında girişim projesine “MÜKEMMELİYET MÜHRÜ” verildi.

Sürdürülebilir ModülerYAP Takımı ANADOLU ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ II. AR-GE PROJE PAZARI’nda Mühendislik ve Temel Bilimler kategorisinde uzman projeleri arasında ikincilik ödülü almıştı.