2023 yılı akademik çalışmalarının değerlendirilmesi sonucu dereceye giren öğretim üyeleri ile elamanlarına ödül ve belgelerinin takdim edildiği “2023 Yılı Akademik Başarı Ödül Töreni” 20 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL, üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali GÜNEŞ, Prof. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK ve Prof. Dr. Musa ÖZATA, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İLTER, akademik ve idari birimlerimizin yöneticileri, çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı. Ödül töreninde “Genç Bilim İnsanı Ödülleri”, “Bilim Teşvik Ödülleri” ve “Özel Ödüller” başlıkları altında 8 kategoride ödüller takdim edildi.

Bilim teşvik ödülleri (Mühendislik Mimarlık Bilimleri) kategorisinde fakültemizde Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ali SEVİM birincilik, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Osman ÖRNEK ikincilik, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Merdin DANIŞMAZ üçüncülük ödülüne layık görülmüştür.







2023 yılında en çok atıf alan öğretim üyeleri sıralamasında Prof. Dr. Ali SEVİM üniversitemizde ikinci olmuştur.

2023 yılı Teknofest yarışmalarında gösterdiği başarıdan dolayı Dr. Öğr. Üyesi Şefik TEKLE Özel Ödüller kategorisinde ödül almaya hak kazanmıştır.

Genç Bilim İnsanı kategorisinde Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanımız Arş. Gör. Dr. Aslı TİKTAŞ ödüle layık görülmüştür.

Ödül törenini takiben yakın zamanda akademik yükselme ve ataması yapılan öğretim üyelerimize Biniş Giyme Töreni de düzenlenmiştir. Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Levent URTEKİN'in Profesörlük kadrosuna, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Şükrü YILDIZ’ın Profesörlük kadrosuna, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyemiz Meltem BAYRAKTAR’ın Doçentlik kadrosuna ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz İbrahim ŞANLIALP’in Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna atamaları gerçekleşmiştir. Hocalarımıza Rektör hocamız tarafından binişleri giydirilerek belgeleri takdim edilmiştir.











Ödül almaya hak kazanan ve üst kadrolara ataması yapılan hocalarımızı tebrik ediyor, akademik çalışmalarında başarılar diliyoruz.