İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla düzenlenen “Tarım Gençlerle Yükseliyor” fikir yarışmasının sekizincisi sonuçlandı.  (https://itb.org.tr/Haber/556-cumhuriyetin-100-yilinda-da-tarim-genclerle-yukseldi).

Yarışmaya TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programınca finanse edilen 2 proje ile katılım sağlanmıştır. Yarışmanın “Çevre Dostu Tarım Kategorisine” katılan bilgisayar mühendisliği öğrencilerinden Beritan KOÇ, Adem ÖZALP ve bitki koruma bölümü öğrencilerinden Mehmet BARIŞ KOLAKAN tarafından yürütülen proje “Mansiyon” ödülüne layık görülmüştür. Aynı yarışma da “Akıllı Tarım Kategorisine” katılım sağlayan bilgisayar mühendisliği öğrencilerinden Okan GÖZTAK ve bitki koruma bölümü öğrencilerinden Abdurrahman DAĞLI ve Koray DAŞ tarafından yürütülen proje “Sergilenmeye Hak Kazanan Proje Fikri” ödülüne layık görülmüştür. Ödüller İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Yusuf Hakan ABACIOĞLU ve İzmir Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı sayın Işınsu KESTELLİ, Başkan Yardımcısı sayın Ercan KORKMAZ ve İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı sayın Ömer Gökhan TUNCER tarafından verilmiştir.