Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından koordine edilen ve Atatürk Üniversitesi liderliğinde ve bölgenin diğer paydaş üniversitelerinin katkılarıyla 18-19 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen fuar, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde “Yetenek Her Yerde” ana temasıyla ziyaretçilerine kapılarını açtı. Etkinliği 50.000 kişinin ziyaret ettiği tahmin edilmekte olup fuar da 90 etkinlik ve oturum programları gerçekleştirilmiş, 380 sektör temsilcisi ile 70 sponsor yer almıştır.

Etkinliğe Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm AKKUZU KAYA’nın danışmanlığında bölüm öğrencileri Beritan KOÇ ve Adem ÖZALP (Ziraat Fakültesinden Mehmet Barış KOLAKAN) tarafından yürütülen ve TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programınca finanse edilen “Depolanmış bazı ürün ve mamüllerde zarara neden olan Ephestia cautella, Ephestia kuehniella, ve Plodia interpunctella (Lepidoptera: Pyralidae)’nin yapay zeka uygulamaları kullanılarak teşhisi ve uygulama ortamına aktarılması için ön çalışmalar” isimli çalışma ile katılım sağlanmıştır.

Yapılan değerlendirme sonucu çalışma Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF’23) Ar-Ge Proje Çalışmaları yarışması kategorisinde “2.’lik mansiyon ödülü” ile takdir edilmiştir. Ödül Ardahan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet BİBER tarafından verilmiştir.  





Öğrencilerimizi ve öğretim üyemizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.