Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) himayesinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde ‘II. Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri’ düzenlendi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın büyük önem atfettiği, üniversitemiz stantları dahil, stantları tek tek gezip bilgi aldığı program Türkiye Yüzyılına yakışan bir teknolojik vizyon hedefliyor. Bu kapsamda KAEÜ dört proje ile katıldığı yarışmada Sürdürülebilir ModülerYAP girişimi mottosu altında “Modüler Yapıların İnşası için Atık Betondan Isı Verimli Hafif Kompozit Panel Eleman Üretimi” girişim projesi ile “Mühendislik ve Temel Bilimler” kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.



Düzenlenen programda KAEÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Furkan Birdal’ın yürütücülüğünde, yüksek lisans öğrencileri İnş. Müh. Mustafa Kerem Soyal, İnş. Müh. Emre Şahin, İnş. Müh. Erkam Köseömür ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Hasan Dilbaş’tan oluşan proje ekibi “Modüler Yapıların İnşası için Atık Betondan Isı Verimli Hafif Kompozit Panel Eleman Üretimi” başlıklı girişim projesi ile Anadolu Üniversiteler Birliği II. AR-GE Proje Pazarı Yarışması Mühendislik ve Temel Bilimler kategorisinde birçok proje arasından ikincilik ödülüne layık görüldü. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da dikkatini çeken ve proje hakkında Rektör Karahocagil ve Dr. Furkan Birdal’dan bilgi aldığı projenin ikincilik ödülü alması projelerimizin hayata dokunduğunu gösterdi.



Ar-Ge ve teknoloji odaklı çalışmalar kapsamında yapılacak her çalışmanın kıymetli olduğunu söyleyen Prof. Karahocagil, teori ile pratiğin birleştiğinde akademinin kıymetinin daha net ortaya çıktığını söyledi. Kazanılan ödülün bu misyonu taşımasının ayrıca önemli olduğuna değinen Karahocagil, gelecekte hedeflerinin de yayın katkısıyla beraber teknolojik anlamda inovatif, ülkeye bölgeye şehre katkı sunan projeler geliştirmek olduğunu dile getirdi.



Fakültemiz adına Dr. Öğr. Üyesi Furkan Birdal'ı ve yüksek lisans öğrencilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.