TEKNOFEST 2023’te Üniversitemiz Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Proje Danışmanı  Dr. Öğretim Üyesi  Gülsüm Akkuzu Kaya’nın danışmanlık yaptığı öğrenciler Cemre Deniz YILDIZ ve Esma Halide KURT ' dan oluşan Matris Takımı TEKNOFEST 2023’te finale kaldı. İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon Kategorisi  “SMA DONATION APP” başlıklı projeleri ile detaylı değerlendirme aşamasını 85,5 puan ile geçerek finale kalmıştır.

Projemizde, SMA hastaları için bir mobil uygulama geliştirerek yardımların doğru kişilere doğru bir şekilde yapılmasını sağlamayı hedefledik. Uygulama ile hasta bilgileri için yalnızca gerekli olanlar kullanıcılar ile paylaşılarak kişisel veri ihlalinin engellenmesi sağladık. Projemizde  ihtiyaç duyulan  gerçek veri  ihtiyacı Türkiye SMA Vakfı tarafından sağlanmaktadır. Projemiz, önemli ve hassas bir konunun, günümüzde teknolojik imkanları kullanarak güvenli ve yenilikçi bir çözüm yöntemleri ile işlenmesini sağlamaktadır.