Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencileri  Kerem YILMAZ, Burak ALAN ve Bölüm Öğretim Üyesi, Proje Danışmanı Dr. Furkan BİRDAL’ dan oluşan Ahi Mühendisler Takımı, “Enerji Verimliliği Yüksek-Çevreci-Modüler-Toprakarme Teknolojik Yapı Tasarımı” başlıklı projeleri ile TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Alanında detaylı değerlendirme aşamasını 92 puan ile geçerek, finalist olmaya hak kazanmışlardır. Proje ekibi ayrıca, Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi’ne projeleri kapsamında bir patent başvurusu gerçekleştirmişlerdir.

Projede tasarlanan toprakarme yeni taşıyıcı panel elemanlar ile pratik, çevreci ve ısı verimliliği yüksek modüler bina sistemlerinin kısa sürede üretilebilmesi amaçlanmıştır. Proje sayesinde geçmişten günümüze gelen Anadolu da sıkça rastladığımız toprak yapı sisteminin günümüz teknolojisi ve bilgi birikimi ile yeniden tasarlanması ile gelecek nesillere aktarılabilmesi hedeflenmiştir. Projede yapılar çevreci, sürdürülebilir, enerji verimliliği yüksek, modüler, hızlı üretilebilir şekilde tasarlanırken panel sistemlerden oluşan yapısal sistemlerin depreme dayanıklılık analiz ve test süreci ise devam etmektedir.