Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü Tarafından düzenlenen “Tarihi Yapılar, Restorasyonu ve Gelecek Nesillere Aktarılması” isimli konferans 22 Mart 2022 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü Tarafından düzenlenen “Tarihi Yapılar, Restorasyonu ve Gelecek Nesillere Aktarılması” isimli konferansta Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa KURT Hocamızın açılış konuşmalarının ardından, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü- Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Sayın Taha DEMİRCİ’ nin “Vakıf Kavramı, Vakıf Eserlerimiz, Gelecek Nesillere Aktarılması: Kırşehir ve Çevresinden Örnekler ” Başlıklı sunumu ve Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, Öğretim Elemanı Dr. Sayın Ömer UZUNEL’ in “Kültürel Mirasın Korunması ve Aktarımında Teknolojik Yaklaşımlar” başlıklı sunumu gerçekleştirilmiştir.

Konferans sonunda İnşaat Yüksek Mühendisi Sayın Taha DEMİRCİ’ ye ve Dr. Sayın Ömer UZUNEL’e Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa KURT Hocamız ve Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Mehmet Mustafa ÖNAL Hocamız tarafından teşekkür belgesi takdim edilmiştir.