Makine Mühendisliği Bölüm 2. Sınıf öğrencileri İmal Usulleri-I dersinde görmüş oldukları teorik ders konularını uygulamalı olarak görmek üzere ilimizde bulunan Çemaş Döküm AŞ firmasına ziyarette bulunmuşlardır. Dersin Öğretim Üyesi Doç.Dr. Levent Urtekin tarafından yapılan açıklamada;  “İmal Usulleri-I dersi kapsamında bu hafta anlatılan Kum kalıba döküm, maça, model tasarım ve üretim konularında teorik bilgi ile pratiğin birleştirildiği bir teknik gezi gerçekleştirdik. Üniversite Sanayi iş birliğinin neticelerinden biri olan faaliyetimiz her hafta devam edilecek olup ilerleyen haftalarda talaşlı imalat uygulaması, kalıp tasarım uygulaması ve akış simülasyon uygulaması ile öğrencilerimizin bilgi ve becerilerinin artırılacağı beklenmektedir. Bu tür faaliyetler ile hem Makine Mühendisliği Bölüm Program çıktılarına hem de dersimizin öğrenim çıktı hedeflerine ulaşılması amaçlanmaktadır. Ayrıca Kalite Süreçleri Kapsamında dış paydaşımız olan Çemaş Döküm AŞ ile görüşmeler yapılarak firmanın beklentileri doğrultusunda seçmeli ders havuzunun genişletilmesi düşünülmektedir. Çemaş Döküm AŞ yetkilerine tanıdıkları imkanlardan dolayı şahsım, öğrencilerim ve Üniversitemiz adına teşekkür ederim.”