Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mikail KOÇ’un “Elektrikli Arabalarda Gömülü Mıknatıslı Motor Sürücülerinde Verimi Artıran İleri Kontrol Stratejileri” konulu TÜBİTAK 1001 projesi kabul edilmiştir. Kurum hissesi hariç 635.394 TL bütçesi ve 36 ay süresi (03.2019-03.2022) olan projede doktora öğrencileri yetiştirilmesi, endeksli yayınlar çıkarılması ve ulusal/uluslararası toplantılarda bildiriler sunulması projenin beklenen bilimsel çıktıları arasındadır.

Yürütücünün yurtdışında edindiği tecrübe ile fakültemizde bir araştırma laboratuvarı kurarak elektrik motorlarında modern kontrol stratejileri geliştirmesinin yerli elektrikli arabalar ile ilgili çalışmalara katkı sağlayacağı öngörülmektedir.

Proje ile ilgili duyuru ve detaya buradan ulaşılabilir.