Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Kurt'un ÇEMAŞ Döküm A.Ş. Genel Müdür Kaan ÖZKAN ile ilgili görüşmeyi ön görüşmelerde bu aşamada ÇEMAŞ Ar-Ge Merkezi Kurulumu ve TÜBİTAK Üniversite-Sanayi İşbirliği projesi hazılık alanında devam ediyor.

İkili işbirliğinin ilk uygulaması 24.12.2018 tarihinde gerçekleştirlmiştir. Makina Mühendisliği 2. Sınıf öğrencileri Doç. Dr. Levent URTEKİN koordinatörlüğünde, Malzeme Bilim Dersi kapsamında ÇEMAŞ Döküm A.Ş. firmasına teknik geziye katılmışlardır. Ders kapsamında anlatılan deneysel bilgilerin uygulamalı olarak yapılması sağlanmış ve teorik bilgilerin üretim aşamasında nerelerde kullanıldığı yerinde görülmüştür. Gezi kapsamında dört farklı departman incelenmiştir. Kalite kontrol Bölümü: Çekme Deneyi, Sertlik Deneyi, Darbe Deneyi, Optik Mikroskop ile Mikro Yapı incelemesi uygulamalı olarak gösterilmiştir. Simülasyon ve Tasarım Merkezi: Firmanın ürettiği parçalar üzerinden iki boyutlu, üç boyutlu (katı model), kalıp tasarım ve akış simülasyon çalışmaları irdelenmiştir. Talaşlı İmalat Bölümü: Kullanılan tezgahlar hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Ölçülendirme ve Test Bölümü: Üretim aşamasında geçmeden önce son kontrollerin yapıldığı ve ölçülerinin çıkarıldığı cihazlar ile öğrencilere uygulamalar yapılmıştır.

Öğrencilerimiz için oldukça faydalı olan teknik gezi için katkı da bulunan ÇEMAŞ Döküm A.Ş. Genel Müdürü Kaan Özkan Beye ve Üniversitemiz Rektör Yrd. Prof. Dr. Mustafa Kurt Hocamıza teşekkür ederiz.