22.11.2016 tarihinde Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Levent URTEKİN ve İleri Teknolojiler Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Makine Mühendisi ERSİN GÖK Üniversite - Sanayii işbirliği kapsamında Şehrimiz de bulunan ve 1974 yılından beri 5000 m² kapalı, toplam 98.000 m² alan üzerine faaliyet gösteren ORALSAN Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikasını ziyarette bulunmuşlardır. Fabrika ürünleri arasında matkap uçları, raybalar, kılavuzlar, özel amaçlı takımlar ve frezelerin üretimini gerçekleştirmektedir. Uzun yıllar Talaşlı İmalat konusunda çalışan ve geniş bir bilgi birikimine sahip Fabrika Müdürü Ercan BİÇER fabrika hakkında detaylı bilgi vermiştir. Karşılıklı fikir alış verişinin yapıldığı ziyaretlerin önümüzdeki dönemde artırılmasına karar verilmiştir.